Droom van een plek

MAAK DROMEN WAAR

In 2017 start Spykerboor bescheiden met drie pop-up evenementen die natuur, kunst en cultuur koppelen aan avontuur. We delen onze droom met jou en laten zien wat we met de Beemster Natuurforten voor ogen hebben.

Droomkijkers geven toekomstbeeld

Tijdens de pop-up evenementen van Spykerboor zijn er op Fort bij Spijkerboor droomkijkers te vinden waarmee je een kijkje in de toekomst kan nemen van de Beemster Natuurforten. Bekijk ze allemaal en laat ons weten wat jouw favoriete droom is.

Maak dromen waar

Met jouw hulp kunnen we onze droom waar maken. Spykerboor wil gezinnen met kinderen stimuleren om vaker naar buiten te gaan en biedt ze een ruig dagje uit. Op Fort bij Spijkerboor, de uitvalsbasis van Spykerboor, kunnen kinderen zelfstandig met elkaar spelen, klimmen & klauteren, bouwen, fantaseren, knutselen en leren. Het natuurfort is een avontuurlijke plek voor kinderen én hun ouders om samen de ruim 100 jaar oude geschiedenis van het fort te ontdekken en verbonden te raken met de natuur. Om dit in 2017 al mogelijk te maken start Spykerboor met drie pop-up evenementen die natuur, kunst en cultuur koppelen aan avontuur.

Natuurlijke speelelementen nodig

Een vast onderdeel bij deze evenementen is speelnatuur voor kinderen. Op het fort is daar genoeg ruimte voor, maar nog niet alle plekken zijn geschikt om op te spelen. Om kinderen helemaal los te laten gaan zijn er allerlei natuurlijke speelelementen nodig zoals omgevallen bomen, een vuurplaats en hout voor hutten bouwen en vlot varen. Voor de allerkleinsten kan er op het picknickveld een eigen hoekje worden gemaakt met een waterpomp, een blotevoetenpad, wilgenhutten en een kliederbak met zand.

Crowdfunding 17 & 18 juni van start

Om speelnatuur bij Spykerboor dit jaar nog mogelijk te maken, is er een geld nodig. Hiervan wordt een deel opgebracht door Spykerboor en Natuurmonumenten. Voor het restant is crowdfunding nodig. Tijdens het eerste evenement op 17 & 18 juni wordt een campagne gestart om dit bedrag in vijf weken bij elkaar te brengen. Tijdens het tweede evenement in september kunnen de kinderen al met de eerste nieuwe elementen spelen. In oktober is alles gerealiseerd en kunnen de kinderen tijdens het laatste evenement en de herfstvakantie helemaal los gaan: Vies worden mag!