Programma Spykerboor Opent

GA OP WATERLINIE-EXPEDITIE

EN BEZOEK DE BEEMSTER NATUURFORTEN

Bezoek op Fort bij Spijkerboor de poterne met schilderingen, de kapel, slaapzalen en de gaarkeuken en ontdek hoe de soldaten vroeger leefden. Boek een mini-expeditie naar het geschut en klim twee trappen omhoog de pantserkoepel in om de twee unieke snelvuurkanonnen te bewonderen.

Speciaal voor dit weekend openen we de deuren van het Fort aan de Jisperweg. Met een hoofdlamp en zaklantaarn ga je op expeditie door dit donkere fort!

VELDKEUKEN EN PICKNICK-TO-GO

Tijdens het evenement is er een rollende veldkeuken met bar en verse barista koffie. Op het hele fort kun je picknicken met onze ‘picknick-to-go’, een  picknickmand vol hapjes en drankjes speciaal samengesteld met producten uit eigen streek.

Op het gras voor het fort kunnen de allerkleinsten lekker kliederen met zand en water of verstoppertje spelen achter wilgenhutjes. Picasso’s in de dop kunnen met stoepkrijt helemaal losgaan op de betonnen fortmuur. Voor de dappere stappers is er een spannend blotevoetenpad. En wie wil er nu niet de slotgracht oversteken met een zelfgebouwd vlot!

DROOMKIJKERS

Neem een kijkje in de toekomst van de Beemster Natuurforten. Ga op zoek naar onze droomkijkers op het fort en laat ons weten wat jouw favoriete droom is.

Waterlinie Expeditiegids

Koop de expeditiegids vol informatie over de Beemster Natuurforten. Met wandel- en fietskaarten en leuke opdrachten voor de kinderen. Te koop bij het infopunt op het fortplein voor € 3,50.