Programma voor kids

KINDEREN OPGELET: VIES WORDEN MAG!

Tijdens Spykerboor Opent is er op Fort bij Spijkerboor ook voor jou van alles te doen. In het speelbos kun je vrijuit ravotten, in bomen klimmen, een vuurtje stoken en hutten bouwen. Er is een blotevoetenpad en je kunt grote krijttekeningen maken op de betonnen fortmuur!

De echte waterratten pakken een vlot om de fortgracht over te steken. En ben je benieuwd wat er allemaal in die fortgracht te vinden is? Met een schepnet kun je de gekste waterdiertjes vangen. Tip: neem droge kleren mee.

In het fort zelf is ook van alles te zien. Ga op expeditie door het grote fort en ontdek hoe de soldaten meer dan 100 jaar geleden leefden. Doe de opdrachten uit de waterlinie expeditiegids en verdien een zakje marshmallows om te smelten boven het kampvuur!

Voor de echte bikkels!

Als je echt van avontuur houdt is er voor jou een spannende expeditie naar een ander donker fort niet ver van Fort bij Spijkerboor vandaan. Wandel of fiets naar Fort aan de Jisperweg (3 km), zet een hoofdlamp op en griezelen maar.

Tip: Vraag je ouders om een picknick-to-go mee te nemen met lekkere hapjes en drankjes. Is het prettig bijkomen van de schrik!

Moet je doen!

Fort bij Spijkerboor is het enige fort in Nederland met een geschutskoepel en twee snelvuurkanonnen. Meld je aan bij het infopunt en boek een mini-expeditie naar het geschut. Samen met een gids klim je twee trappen omhoog de koepel in. Vraag of jij het schot mag lossen!