Droom van een plek

MAAK DROMEN WAAR

We delen onze droom met jou en laten zien wat we met de Beemster Natuurforten voor ogen hebben.

Droomkijkers geven toekomstbeeld

Tijdens de pop-up evenementen van Spykerboor zijn er op Fort bij Spijkerboor droomkijkers te vinden waarmee je een kijkje in de toekomst kan nemen van de Beemster Natuurforten. Bekijk ze allemaal en laat ons weten wat jouw favoriete droom is.

Maak dromen waar

Met jouw hulp kunnen we onze droom waar maken. Spykerboor wil gezinnen met kinderen stimuleren om vaker naar buiten te gaan en biedt ze een ruig dagje uit. Op Fort bij Spijkerboor, de uitvalsbasis van Spykerboor, kunnen kinderen zelfstandig met elkaar spelen, klimmen & klauteren, bouwen, fantaseren, knutselen en leren. Het natuurfort is een avontuurlijke plek voor kinderen én hun ouders om samen de ruim 100 jaar oude geschiedenis van het fort te ontdekken en verbonden te raken met de natuur. Om dit in 2017 al mogelijk te maken start Spykerboor met drie pop-up evenementen die natuur, kunst en cultuur koppelen aan avontuur.

Natuurlijke speelelementen nodig

Een vast onderdeel bij deze evenementen is speelnatuur voor kinderen. Op het fort is daar genoeg ruimte voor, maar nog niet alle plekken zijn geschikt om op te spelen. Om kinderen helemaal los te laten gaan zijn er allerlei natuurlijke speelelementen nodig zoals omgevallen bomen, een vuurplaats en hout voor hutten bouwen en vlot varen. Voor de allerkleinsten kan er op het picknickveld een eigen hoekje worden gemaakt met een waterpomp, een blotevoetenpad, wilgenhutten en een kliederbak met zand.