Praktische Informatie

Algemeen

Spykerboor Proeft wordt op 2 september van 11.00 tot 19.00 uur gehouden op Fort bij Spijkerboor in de Beemster. De boerenmarkt en proeverij zijn gratis toegankelijk!

Entree tot het fortgebouw is € 3,50 p.p. (leden Natuurmonumenten € 2,50) incl. waterlinie-expeditiegids vol informatie over Fort bij Spijkerboor en de andere Beemster Natuurforten. Met wandel- en fietskaart en leuke opdrachten voor de kinderen.

Bezoek Spykerboor Proeft met de fiets of het openbaar vervoer.

Met de fiets

Kom je met de fiets, rij dan helemaal door tot de toegangspoort van het fort om daar je fiets te stallen.

Met openbaar vervoer

Kom je met het openbaar vervoer, neem de bus naar De Rijp, halte Julianalaan. Vanaf halte Julianalaan is het ca. 30 min lopen naar Fort bij Spijkerboor. Op 10 minuten lopen van de bushalte kun je fietsen huren bij De Gouw achter Hotel de Rijper Eilanden. Reserveer tijdig!

Met de auto

Kom je met de auto, dan parkeer je buiten het fort op aanwijzing van verkeersregelaars en loop je het laatste stukje tot de toegangspoort (ca. 300 meter). Alleen mindervaliden mogen doorrijden langs de slagboom en bij het toegangspoort parkeren. We raden aan om met het openbaar vervoer te komen of parkeer bij fietsverhuur de Gouw en ga verder met de fiets.
> Huur een fiets bij De Gouw

Mindervalide

Ben je mindervalide, dan kun je helemaal doorrijden tot het toegangshek van het fort waar enkele mindervalide parkeerplaatsen zijn. Van daar is het nog 25 meter tot het fortplein. Het hoofdgebouw is op de begane grond voor een groot deel toegankelijk. Er is een ruim invalidentoilet.

Routebeschrijving

Fort bij Spijkerboor
Westdijk 46, 1464 PC Westbeemster

Fiets langs de forten

Huur een fiets bij De Gouw en maak er een sportieve dag van. Op vijf minuten fietsen van het fort. Er is voldoende plek om te parkeren. Reserveren noodzakelijk!